انگلستان درنظر دارد از طریق اینترنت و بدون پرداخت هیچ مبلغی دسترسی کاربران را به تحقیقات آکادمیک آسان کرده و آنها را به صورت رایگان منتشر کند.
دولت بریتانیا اعلام کرده است که جیمی ولز از بنیانگذاران ویکیپدیا برای ارائه مشورت در این رابطه اعلام آمادگی کرده تا این اقدام به ترویج همکاری و مشارکت منتهی شود.
این تصمیم نتایج قابل توجهی روی صنعت نشر تحقیقات علمی در بریتانیا می گذارد. درحال حاضر بسیاری از این ناشران تحقیقات اینترنتی مبالغی را به عنوان حق عضویت برای ارائه تحقیقات منتشر شده در نشریات آکادمیک دریافت می کنند.
دیوید ویلتس وزیر علوم بریتانیا با اشاره به جزئیات این طرح در مقاله ای در روزنامه گاردین اظهارداشته اند که دولت درحال حاضر به صورت سالانه ۵ میلیارد پوند به تحقیقات دانشگاهی اختصاص داده است.
براساس گزارش بی بی سی، وی افزود: دادن حق مطالعه رایگان تحقیقات آکادمیک در عرصه همکاریها و اکتشافهای علمی و آکادمیک می تواند نتایج مثبتی در عرصه این تحقیقات به دنبال داشته باشد.
این اعلام به دنبال راه افتادن ستادی صورت گرفته که از آن با عنوان بهار آکادمیک یاد شده و طی آن هزاران نفر از محققان خواستار تحریم مجله هایی شده اند که حق به اشتراک گذاشتن رایگان اطلاعات را محدود کرده اند.
وزیر علوم بریتانیا برای عملی کردن این طرح دو راه پیشنهاد کرده است، راه نخست درنظرگیری دانشگاه و سرمایه گذاران تحقیق در فرآیند کل هزینه ها است و راه دوم محدود کردن دسترسی رایگان برای یک دوره محدود به منظور جبران هزینه ها است.
این درحالی است که تاکنون الزویر و اسپرینگر به عنوان دو ناشر بزرگ تحقیقات علمی در این رابطه اظهار نظر نکرده اند.
جنبش " بهار آکادمیک" به جنبشی گفته می شود که از سوی تیموتی گاورز"، ریاضیدان دانشگاه کمبریج و برنده مدال "فیلدز" ۱۹۹۸ است آغاز شده تا محققان طی آن تا نسبت به حق اشتراکی که از سوی الزوایر از اعضا برای ارائه مطالب علمی دریافت می شود اعتراض کنند.